21 Şubat 2010 Pazar

TIRAMISU




PANDISPANYASI ICIN:

- 5 yumurta
- 1 su bardagi toz seker
- 1,5 su bardagindan az eksik un
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kasigi kakao
- granül kahve


KREMASI ICIN:

- 1 yemek kasigi tereyagi
- 500 ml süt
- 2 yemek kasigi misir nisastasi
- 1 yemek kasigi un
- 5 yemek kasigi seker
- 1 yumurta sarisi
- vanilya
- 1 paket Mascarpone ( Türkiyede bulunmadigi icin labne peyniride oluyor )

NOT: kremayi iki misli yaparsaniz daha güzel oluyor !!!



PANDISPANYANIN YAPILISI:

1) Yumurta ve sekeri köpürene dek cirp
2) Sonra un, kakao ve kabartma tozunu ekle cirp
3) kelepceli kaliba yagli kagid ser ve karisimi dök
4) 180°C de 20-25 dakika pisir


KREMANIN YAPILISI:

1) vanilya ve Mascarpone ( labne ) haric tüm malzemeyi sogukdan tencereye koy ve muhallebi kivamina gelinceye dek pisir
2) kivamini almaya baslayinca vanilyayi ekle ve ocakdan al
3) kremayi ilimaya birak


4) kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz tabanini granül kahveyle islatiyoruz

5) krema ilininca mascarpone peynirini ( labne peyniri ) ekle ve blender ile iyice ez krema civiyacaktir bu sizi yaniltmasin daha sonra sertlesiyor

6) islattigimiz kekimizin üzerine biraz kremamizdan sürüyoruz üzerine diger kekimizi yerlestiriyoruz ve kahveyle islatiyoruz

7) tekrar kekin üzerine kalan kremayi sürüyoruz ve en son kakao serpistirerek üzerini kapliyoruz ve buzdolabinda sogumaya birakiyoruz


AFIYET OLSUN !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder