30 Ocak 2010 Cumartesi

HAVUCLU RULO PASTAM





TARIFI BANA AITTIR !

KEKI ICIN :
6 yumurta
2 çay b. toz şeker
6 çorba k. su
6 çorba k. un
2 tatlı k. kabartma tozu
2 paket vanilya

KREMASI ICIN :

1 yemek k. tereyagi
500 ml süt
2 yemek k. misir nisastasi
1 yemek k. un
5 yemek k seker
1 yumurta sarisi
1 vanilya
7 tane haslanmis havuc
1 limon rendesi
1 limon suyu


ÜZERI ICIN :

3 kutu krema
3 krema sertlestiricisi
1 vanilyali crem ole
1 vanilya
YAPILISI:

yumurtalari ve sekeri iyice köpürene dek cirp, daha sonra 6 corba k. suyu ulave et ve tekrar cirp ve diger malzemeleri katip iyice cirp. Kek harcini tepsiye yay ve
200 °C üzeri hafif renk alana dek pisir fazla pisirmeyin yoksa sert olur !
kek pisince istege göre marmelatla tadlandirilabilir ben yapmadim

Üzerinin santisi icin kremayi biraqz cirpip krema sertlestiricisini ve vanilyayi katip iyice kati olana dek cirpiyoruz dahah sonra icine crem ole yi katip tekrar cirpip buz dolabinda bekletiyoruz

Kremasi icin tüm krema malzemelerini pisirip güzel bir krema elde edin ve ocakdan alin daha sonra hasladiginiz havuclari blender ile püre haline getirip kremaya katin
ve tekrar ocakda bir tasim kaynatip ocakdan alin.

kekimizin üzerine kremayi sürüp üzerine azda hindistan cevizi serpip rulo yapiyoruz ve uzun bir tabagimiza alip crem ole li santimiz ve artan havuclu kremamizla süslüyoruz .


AFIYET OLSUN !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder