21 Şubat 2010 Pazar

CICEK EKMEK




MALZEMELER:

- yarim su bardagi ilik su
- 1 paket yas maya
- 1,5 su bardagi ilik süt
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1,5 tatli kasigi tuz
- yarim su bardagi siviyag
- 1 yumurta ( aki icine sarisi üzerine !!)
- aldigi kadar un

ÜZERI ICIN:

- yumurta sarisi
- susam
- cörekotu


YAPILISI:

1) Öncelikle mayamizi ilik su ve sekerle eritiyoruz
2) Daha sonra yumurta aki, ilik süt, siviyag ve unumuzu azar azar ekliyerek yogurmaya basliyoruz

3) Hamurumuz kivamini tam almadan en son tuzunu ekliyoruz
4) Elde ettigimiz hamurumuzun kapagini kapatip 45 dakika mayalamaya birakiyoruz
5) tekrar hamurumuzu biraz yogurup 7 esit parcaya bölüyoruz
6) böldügümüz parcalari yuvarlayip yuvarlak tepsimize cicek seklinde yerlestiriyoruz
7) Ve 20 dakika bekletiyoruz
8) En son yumurta sarisini sürüp susam ve cörekotu ile süslüyoruz ve 200°C de güzelce kizarana dek pisirin .


AFIYET OLSUN !!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder