27 Şubat 2010 Cumartesi

BURSA LOKUMU






HAMURU ICIN:

- 1 litre ilik su
- 1 paket yas maya
- 1 tatli kasigi seker
- 1 corba kasigi tuz
- aldigi kadar un

IC MALZEMESI:

- tahin
- yeni bahar
- tarcin
- seker
- iri parcalanmis ceviz

ACMAK ICIN:

- siviyag

ÜZERI ICIN:
- yumurta sarisi

YAPIMI:

1) hamurumuzu yogurup 45 dk mayalanmaya birakiyoruz
2) mayalandikdan sonra iki parcaya bölüp yuvarliyoruz
3) ilk bezemizi hafif elimizle acdikdan sonra siviyag döküp elimizle iyice aciyoruz resimdeki büyüklükde olacak
4) daha sonra bir corba kasigi tahin,seker , 1 cay kasigi tarcin,yenibahar ve bir avuc kadar ceviz sepip elimizle iyice yayiyoruz
5) hamurumuzu rulo yapip 2 parmak kalinliginda kesip tepsiye yerlestiriyoruz
6) ayni islemi diger parca hamurumuzlada yapiyoruz
7) en son tepside de bi 20 dk mayalanmaya birakip yumurta sarisi sürüp 180°C da kizarana dek pisiriyoruz


AFIYET OLSUN !!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder