27 Şubat 2010 Cumartesi
BURSA LOKUMU
HAMURU ICIN:
- 1 litre ilik su
- 1 paket yas maya
- 1 tatli kasigi seker
- 1 corba kasigi tuz
- aldigi kadar un
IC MALZEMESI:
- tahin
- yeni bahar
- tarcin
- seker
- iri parcalanmis ceviz
ACMAK ICIN:
- siviyag
ÜZERI ICIN:
- yumurta sarisi
YAPIMI:
1) hamurumuzu yogurup 45 dk mayalanmaya birakiyoruz
2) mayalandikdan sonra iki parcaya bölüp yuvarliyoruz
3) ilk bezemizi hafif elimizle acdikdan sonra siviyag döküp elimizle iyice aciyoruz resimdeki büyüklükde olacak
4) daha sonra bir corba kasigi tahin,seker , 1 cay kasigi tarcin,yenibahar ve bir avuc kadar ceviz sepip elimizle iyice yayiyoruz
5) hamurumuzu rulo yapip 2 parmak kalinliginda kesip tepsiye yerlestiriyoruz
6) ayni islemi diger parca hamurumuzlada yapiyoruz
7) en son tepside de bi 20 dk mayalanmaya birakip yumurta sarisi sürüp 180°C da kizarana dek pisiriyoruz
AFIYET OLSUN !!!!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder